2021-10-30 10:40:58• hírek • Szatmár.ro

Végéhez érkezett a "Nevelés az életért" projekt

Szatmár megye 13 településéről 390 roma volt a kedvezményezettje a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás által megvalósított "Nevelés az életért" projektnek.

2021. szeptember 1-e és október 29-e között 13 egészségnevelési foglalkozást és 13 környezetmegörző tevékenységet szerveztek az alábbi Szatmár megyei partnervárosokban és községekben: Avasfelsőfalu és Tasnád városok, Ákos, Érendréd, Kolcs, Avasújváros, Mezőpetri, Remetemező, Tasnádszántó, Nagytarna, Mezőterem, Csanálos, Vetés községek.

Az "Nevelés az életért" projekt célja az egészséges életmód népszerűsítése volt a Szatmár megyei roma közösségek körében, egészségnevelési foglalkozások és környezetmegörző akciók szervezésével. Ennek érdekében a 13 Szatmár megyei partnertelepülésről 390 roma vett részt a Covid-19 vírussal kapcsolatos oktatási foglalkozásokon, illetve a közterületek (parkok, közintézmények udvara, utak széle, üres telkek) környezetmegörző akciókban.



A projekttevékenységekben résztvevők részesültek a háztartási egészségügyi és tisztítószereket tartalmazó csomagokból, a partner polgármesteri hivatalok pedig átvehették a közterületek tisztításához szükséges anyagokat és eszközöket tartalmazó csomagot.

A 40 000 lej összértékű projekt 36 000 lej pénzügyi támogatásban részesült az Országos Roma Ügynökség-Románia Kormánya „Az egészséges életmód népszerüsítése felvilágosítás és tudatosítás révén” Programjában.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: